de gevelgedichten

Per gebied werd van één van de winnaars van de wedstrijd een gevelgedicht gerealiseerd. Een fragment werd uitgekozen door de jury en een lokale ontwerper uit het gebied ontwierp het gevelgedicht. 
R75-Studio voor kunstwerk bracht alle gedichten aan.

Charlois

Het gedicht van Fien van Nispen, 9 jaar.

Locatie: de zijgevel van de basisschool De Globe in de Tarwewijk, aan de Den Hertigstraat 32 / hoek Wolphaertsbocht 399. Gevel ter beschikking gesteld door De Globe/Stichting BOOR.

Ontwerper Jahua Oosterveen
Jahua ontwerpt met zijn bedrijf Laser Gun Design allerlei objecten in 2D en 3D en gebruikt daarbij verschillende materialen zoals hout, leer en acrylaat. Dit is zijn eerste gevelgedicht.

Dit gevelgedicht is mede gerealiseerd door een bijdrage van wijkraad Tarwewijk en door inzet van Wijkwinkel Tarwewijk, en de samenwerking met basisschool De Globe en stichting BOOR.

Feijenoord

Een fragment uit het gedicht van Dieudonné Kiesel, 9 jaar.

Locatie: Aan de Slaghekstraat 33 – 55 i n de wijk Hillesluis. De gevel is ter beschikking gesteld door de VVE Laantjes en Woonstad Rotterdam.

Ontwerper Jantine Zandbergen
Jantine is een ontwerper met meer dan tien jaar ervaring. Zij maakt, met haar ontwerpstudio Haelsum, ontwerpen bedacht vanuit een achterliggend idee. Dat deed ze hier ook, bij haar eerste gevelgedicht.

Dit gevelgedicht is mede gerealiseerd door een bijdrage van de Wijkraad Hillesluis en de samenwerking met Woonstad Rotterdam en VVE De Laantjes.

IJsselmonde

Een fragment uit het gedicht van Joëlle Gomes, 11 jaar.

Locatie: Emelissedijk 4/kopse kant aan de Reyersdijk, in de wijk Hordijkerveld. De gevel is ter beschikking
gesteld door Vestia .

Ontwerper Ricardo van Zwol
Ricardo van Zwol, van R75 Studio voor kunstwerk, schilderde al veel op gevels. Hij maakte portretten en “trompe l‘oeuils” (dat is als iets er bijna als echt uitziet), ook in IJsselmonde waar hij vandaan komt, zoals op de pijlers van de Van Brienenoordbrug.

Dit gevelgedicht is mede gerealiseerd door een bijdrage van gebiedscommissie IJsselmonde en de samenwerking met sponsoring door Vestia. 

Alle gedichten zijn op de gevels geschilderd door Ricardo van Zwol, R75 Studio voor Kunstwerk.


gevelgedicht 2017

het gevelgedicht van Nina Zimmerman staat aan het Afrikaanderplein, op het speeltuingebouw:

Dit is een samenvatting van de toenmalige projectwebsite van Geluk op Zuid 2019.


Stichting De zoek naar Schittering heeft als primaire doelstelling initiatieven te stimuleren die de aanwezigheid van poëzie en proza in de buitenruimte en (semi)publieke ruimte bevorderen. Daarnaast is de stichting opgericht om uitvoering te geven aan het project open/ dicht_bruggedichten bruggedichten. Zie voor meer info de website